Setkání 4. didaktického klubu "Mluvení...aneb co rozvíjet a jak hodnotit"

03.05.2016 04:42

Ve čtvrtek 21. dubna 2016 se konalo další z řady setkání didaktického klubu. Téma vybrali učitelé na minulém setkání a bylo jim „Mluvení … aneb co rozvíjet a jak hodnotit“. Setkání se tradičně zúčastnili současní studenti bakalářského i navazujícího magisterského studia učitelství anglického jazyka i učitelé z praxe – mimo jiné i naši absolventi, mentoři našich studentů i členové vedení škol. Je potěšující, že si na setkání klubu nachází cestu stále více učitelů.

Klub měl tentokrát formu workshopu, který byl vystavěn na videozáznamu jedné vyučovací hodiny angličtiny. Dr. Černá a dr. Reimannová prostřednictvím otázek a pracovního listu zaměřily pozornost účastníků na strategie, které učitelka na videu využívala pro podporu rozvoje mluvení žáků. Většina studentů i učitelů aktivně diskutovala o efektivitě jednotlivých strategií a o možnostech jejich využití ve skupinách žáků/studentů různého věku, úrovně, typu škol atd. Diskuse se výrazně protáhla, někteří pokračovali i cestou domů :) Každý si jistě odnesl kousek inspirace pro svoji vlastní práci. 

Další setkání proběhne na podzim 2016 (pravděpodobně v listopadu), ale zatím nebylo stanoveno téma. Očekáváme Vaše náměty a těšíme se na další setkání!

Fotogalerie z akce zde

Zapsala: Monika Černá

 

Zpět

Kontakt

Student-mentor-tutor

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode