9. setkání Didaktického klubu na KAA

07.12.2018 10:55

V úterý 4. prosince se na Katedře anglistiky a amerikanistiky uskutečnilo již 9. setkání Didaktického klubu. Tentokrát jsme vybrali téma "Na emoce ve škole není čas!?" s podtitulem ... "Vliv klimatu třídy, emocí a sociálních vztahů na kvalitu učení".  Setkání vedla prof. PhDr.Vladimíra Spilková, CSc., kandidátka na Cenu Milady Paulové pro rok 2018 za celoživotní přínos oblasti věd o vzdělávání a výchově. Na podnětné diskusi se ve 13. patře budovy EA opět podílela rozmanitá paleta účastníků. Prezentované názory se týkaly zejména vlivu sociálního klimatu školy a třídy na výsledky žáků, bezpečného a otevřeného prostředí pro učení, bio-psycho-sociálních potřeb žáků i učitelů, vlivu dlouhodobého stresu na prožívání a zdraví člověka, a prostor byl věnován i sdílení vlastních zkušeností a zážitků. 
Z reakcí zúčastněných (viz fotogalerie) bylo zřejmé, že setkání bylo v mnohém inspirující jak pro budoucí učitele angličtiny, tak ale také již pro zkušené učitele z různých typů a stupňů škol.

Již nyní se těšíme na jubilejní 10. setkání Didaktického klubu na jaře 2019, jehož tématem bude motivace v povolání učitele, kde a jak ji získávat a neztrácet.

Zpracovala: H. Zitková

Zpět

Kontakt

Student-mentor-tutor

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode